ÇEDES Projesi kapsamında Mart ayı değerimiz

ÇEDES Projesi kapsamında Mart ayı değerimiz "VATANSEVERLİK"

Mart ayının ilk haftası milli mücadele kahramanlarımızın resimlerini boyayarak pano çalışması yaptık. Boyamaları yaparken o dönem yaşanılan zorluklardan, milli mücadele kahramanlarımızın hayatlarından ve kahramanlıklarından bahsettik.

Ayrıca Ramazan ayına hazırlık amacıyla okulumuzun girişine RAMAZAN panosu yapıp Ramazan ayı boyunca sergiledik.  Bu kutlu ayın ilk haftası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz derslerinde Ramazan Ayı ve Orucun önemine vurgu yapmıştır.

İkinci haftamızda Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY' un hayatını izledik. İstiklâl Marşımızı yazarken yaşadıklarını öğrencilerimize aktardık.

Mart ayının 3.haftasına  denk gelen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla okulumuzda yapılan programa katıldık. Okulumuzun girişine yapılan "Çanakkale Sergisi"ni inceleyip ÇANAKKALE ZAFERİ’nin önemine değindik.

Bu ay yaptığımız son etkinlik ise Kurşunlu Camii ve Şehitlik ziyareti oldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Ali AKCAN öğrencileri ile birlikte şehitlik ziyareti yapıp Kuran okuyup dua ettiler. Şehit ve Şehitlik, Vatanseverlik kavramları ve öneminden bahsedildi.

26.04.2024 93

26-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-2024